TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Kennismaken met theosofie dmv korte cursussen

Kennismaken met theosofie dmv korte cursussen

19 oktober 2014

Wie aan een studie van theosofie begint krijgt al gauw in de gaten dat hij of zij te maken heeft met een grote hoeveelheid uiteenlopende literatuur die vaak nog erg moeilijk is ook. Toch is het juist theosofie die structuur zou kunnen aanbrengen in de grote hoeveelheid esoterische kennis waar wij tegenwoordig via boekhandels, bibliotheken en internet de beschikking over hebben. Daarom organiseert de Theosofische Vereniging in Nederland in zeven plaatsen cursussen van vijf bijeenkomsten waardoor men kennis kan maken met theosofie. Inmiddels is er nog één plaats waar men zich nog kan inschrijven, Amsterdam.

Amsterdam, Tolstraat 154. Vijf zaterdagochtenden van 11.00 tot 13.00 uur. Data 2014: 8/11, 13/12. 2015: 24/01, 21/03, 18/04

Meer informatie CURSUS AMSTERDAM Aanmelden

Theosofie biedt thema’s aan die als uitgangspunt kunnen dienen voor persoonlijke geestelijke ontwikkeling, maar ieder volgt bij die ontwikkeling de eigen authentieke en unieke weg. Geen enkel stelsel met specifieke dogma’s kan iemand de geestelijke vrijheid voor de gekozen weg ontnemen.

Theosofie is ook een manier van leven, die aanzet tot onderzoek van diepe waarheden door middel van zelfonderzoek en op basis van persoonlijke verantwoordelijkheid.