TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Achtste Silent Retreat in de Besant Hall, 4-18 oktober 2015, door Trân-Thi-Kim-Díêu.

Achtste Silent Retreat in de Besant Hall, 4-18 oktober 2015, door Trân-Thi-Kim-Díêu.

22 september 2015

Van 14 tot 18 oktober 2015 kwamen cica 20 mensen bij elkaar in de Besant Hall van het ‘International Theosophical Centre’ in Naarden, voor de achtste ‘Silent Retreat’ van Trân-Thi-Kim-Díêu. Op een korte voordracht van Kim-Diêu volgden zit- en loop meditaties, en vraag en antwoord sessies. Alleen ‘s-avonds was er gelegenheid tot zachtjes spreken.
Het onderwerp was het boek van I.K. Taimni Siva Sutra. Onder andere doordat veel deelnemers al ervaring hadden opgebouwd tijdens de vorige retreats was er een grote openheid in de groep om Kim-Diêu’s aanwijzigen met succes te volgen, zodat de stilte en het niveau toenamen naar mate de dagen verstreken. Het verband met Taimni’s The science of Yoga of de Yoga sutra’s van Patanjali, en de PratyabhijnaHridayam of Het geheim van zelfrealisatie werd door Kim-Diêu uitgelegd en drie handouts met korte samenvattingen gaven de deelnemers de mogelijkheid zich voor iedere sessie voor te bereiden. Deze retreat heeft weer, evenals de vorige zeven, de deelnemers veel gegeven, door het wederzijdse delen met elkaar.

. . . the usual suspects . . . . . . the usual suspects . . . Meditatie sessie Meditatie sessie