TVN Home » Nieuwsbrief » Bezoek van de Internationale president Tim Boyd aan Nederland

Bezoek van de Internationale president Tim Boyd aan Nederland

25 september 2015

In Augustus bracht Tim Boyd, onze internationale president, vergezeld door zijn vrouw Lily en dochter Angélique, een bezoek aan het ITC te Naarden. Op zaterdagavond 22 augustus had Tim een inspirerend gesprek met een twaalftal jongeren van onze vereniging, en op de zondag daarna was er een programma in de Besant Hall – “Another Dutch Day”. Hierop waren zo’n 75 leden afgekomen uit niet alleen Nederland maar uit nog 6 andere landen.

De dag begon met een lezing van Ingmar de Boer over de sociologische veranderingen in het westen van de laatste decennia mbt spiritualiteit. Tim sprak vervolgens over de noodzaak van externe communicatie: “we zijn onverantwoordelijk bezig als we slechts tevreden zijn met onze onderlinge gesprekken”. We moeten theosofie blijven uitdragen in de wereld. Zijn tweede voordracht behandelde Adyar, wat de steun nodig heeft van de hele TS wereldwijd. Ondertussen stonden we ook even stil bij het 90-jarig bestaan van het ITC in Naarden, waarvan Arend Heijbroek ons de boeiende geschiedenis toelichtte. Tot slot van de dag gaf Patrizia Calvi een inleiding over het werk van de TOS (Theosophical Order of Service) van de Italiaanse afdeling. Voor het vluchtelingenkamp Bab al Salaam in Syrië werd nog een flinke som geld opgehaald. Binnenkort zullen de lezingen op de website www.itc-naarden.org nog te volgen zijn.

. . . alcoholvrije wijn . . . . . . alcoholvrije wijn . . . Tijd voor koffie Tijd voor koffie Arend en Tim Arend en Tim 22 aug 2015 St. Michael's House 22 aug 2015 St. Michael’s House