TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Parliament of the World’s Religions 2015

Parliament of the World’s Religions 2015

16 juni 2015

In 1893 werd in Chicago het “World’s Parliament of Religions” gehouden. Dit evenement vond plaats in het kader van de wereldtentoonstelling in Chicago. Het werd het grootste succes, ook qua bezoekersaantallen, van de hele tentoonstelling.

Dit is wat Henry Steel Olcott later schreef over het optreden van de Theosophical Society tijdens deze gebeurtenis:

“Omdat het World’s Parliament of Religions in september 1893 zou plaatsvinden, en onze Theosophical Society daar aan zou deelnemen, vaardigde ik de Vice-President W.Q. Judge af om mij officieel te vertegenwoordigen, en benoemde Annie Besant als speciale afgevaardigde om daar het woord te voeren namens de gehele Society. Het werd een groot succes en bracht een krachtige stimulans teweeg bij het publiek voor onze gezichtspunten, zoals de oudere leden onder ons zich zullen herinneren. De Theosofie werd op een hele grondige wijze gepresenteerd zowel voor het hele Parlement, een publiek van 3.000 mensen en tijdens onze eigen bijeenkomsten, waarvoor speciaal ruimte beschikbaar werd gesteld.

In 1988 werd er een organisatie in het leven geroepen om de draad weer op te pakken in 1993, 100 jaar later, en dan nu regelmatig, om de twee tot vijf jaar, dit evenment te houden, onder de nieuwe naam “Parliament of the World’s Religions” Sindsdien heeft het plaatsgevonden in Chicago, Kaapstad, Barcelona, Monterrey, Melbourne en Brussel.

Van 15 – 19 oktober 2015 zal dit evenment plaatsvinden in Salt Lake City. Zie voor meer informatie de website:

Parliament of the world’s religions 2015