TVN Home » Nieuwsbrief » artikelen » Twee opmerkelijke boeken van Ivo Phinaud, over Nostradamus en de Bijbel, een nieuwe astrologische zienswijze.

Twee opmerkelijke boeken van Ivo Phinaud, over Nostradamus en de Bijbel, een nieuwe astrologische zienswijze.

8 november 2015

Na een intesieve studie heeft de auteur Ivo Phinaud een volledig nieuwe manier gevonden om de kwatrijnen van Nostradamus te interpreteren. Hij heeft niet, zoals anderen tot nu toe, elk kwatrijn afzonderlijk verbonden met een of andere gebeurtenis maar de in de kwatrijnen vaak terugkerende woorden (bijvoorbeeld hertog of rood) met elkaar verbonden om zo een beter overzicht te krijgen welke kwatrijnen bij elkaar horen. Hij heeft hierover twee boeken geschreven: Een andere kijk op Nostradamus en De onderbelichte bijbel.

Volgens Ivo Phinaud zijn er drie soorten kwatrijnen:

  1. Kwatrijnen over de oorlog met Spanje (Armada), (Zon en Pluto in Aries, Ram)
  2. Kwatrijnen over de Franse Revolutie (Zon en Pluto in Leo, Leeuw)
  3. Verdere kwatrijnen die vooral over astrologie gaan.

Door alle kwatrijnen heen vindt men hier en daar informatie die men moet verzamelen om het totaalplaatje te kunnen overzien en die uiteindelijk de ware boodschap van Nostradamus’ werk laten zien. Iets wat hij in zijn eigen tijd niet kon delen met de wereld aangezien hem dit zijn leven had kunnen kosten.

De ware boodschap van Nostradamus is dat de bijbel een zonnekalender is. De zon (en ook de planeten) moet een periode doorgaan die uit drie fasen bestaat. Deze hebben te maken met de drie vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter (“verbranden” in de vuurtekens). Door tussentijds wijsheid te vergaren (oftewel alle sterrenbeelden meerdere maken te doorlopen) komt het punt van de kruisiging van de zon in december (Boogschutter, het sterrenbeeld dat als enige een kruis in het symbool heeft!) en kan de Zon daarna reïncarneren en een volgende periode ingaan waar de nu nieuwe zon opnieuw drie fasen moet doorlopen..

Van belang voor dit verbranden in het laatste vuurteken (Boogschutter) is dat in december de planeten Mercurius, Venus en Pluto (onderwereld, laagste niveau [Zon is hoogste]), zo veel mogelijk dagen aanwezig zijn en zo samen gekruisigd worden. Ook van belang is het te weten dat alle drie de planeten een kruis in het symbool hebben!

In het jaar 33 (de algemeen aangenomen leeftijd dat Jezus stierf) na Christus is er zo’n stand waarbij Zon, Mercurius en Venus lang “gekruisigd” worden in Boogschutter met de hulp van Pluto. In de Bijbel vindt men dit terug in het feit dat er twee andere mannen (Mercurius en Pluto) naast Jezus gekruisigd werden en Maria Ivenus) aanwezig was.

Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen Jezus de zon en Jezus de mens. De zon Jezus werd gekruisigd, de mens Jezus leefde verder en bracht zijn goede boodschap o.a. naar Azië. Dit komt overeen met het geloof van de Islam/Koran die aangeeft dat Jezus (de mens) niet gekruisigd werd en het komt ook overeen met het verhaal dat Jezus in Tibet is geweest.

Gestorven op 22 december in het jaar 33 na Christus komen er, zo leest men in de Bijbel, drie dagen dat de zon zwart (totaal verbrand) is. Alle drie de fasen zijn nu verbrand in het vuurteken Boogschutter. Dan komt er op 25 december (Eerste Kerstdag) de zon weer tot leven (geestelijke reïncarnatie, de zon gaat schijnen boven de berg, zie de Bijbel) en vormt zo onze 78e zon.

Ook de 78e zon moet nu drie fasen doorgaan. Gedurende de hele tijd zijn alle drie de fasen actief. Fase 1 en 2 hebben hun “hoogtepunt” al gehad (oorlog met Spanje, [Zon en Pluto in Ram] en Franse Revolutie [Zon en Pluto in Leeuw]). Deze hebben belangrijke veranderingen gebracht voor de mensheid. Zo zijn basis en middengedeelte al aan het veranderen.

De derde fase, die een verandering aan de top brengt en die nog tot een hoogtepunt moet komen, werd aangekondigd door het jaartal dat Nostradamus al gaf: 1999. (Pluto in Boogschutter, zonsverduistering in dat jaar).

Gerekend vanaf dat moment is een volgende keer dat zowel Zon, Mercurius, Venus en Pluto vele dagen lang in Boogschutter staan is in het jaar 2244. Dan zal de derde fase eindigen en zal onze zon astrologisch “sterven” door kruisiging.

Tot die tijd moet de zon de wijsheid hebben opgedaan en net als de gewon man Nicolaas dus een heilige, oftewel Sint (wat reis betekent1) worden. Niet voor niets krijgt Jezus vóór zijn ood de Heilige Geest, niet erna! Het is daarom geen toeval dat het symbool van st. Nicolaas als twee druppels water op het symbool van de Boogschutter lijkt. Een feest (5, van oorsprong 6 december) die niet voor niets valt midden in de tijd van de kruisiging in Boogschutter.

De opdracht die zowel de zon als de mens Jezus (nr. 77 dus) ons heeft meegegeven is: Heb uw naasten lief. Tegen het jaar 2244 dient dit volbracht te zijn. Dan komt de geestelijke geboorte in de hemel (kerst) en negen maanden later de lichamelijke gboorte in het lentepunt (bij ons herfstpunt) in het sterrenbeeld (heilige) Maagd, die men in de bijbel terugvindt in de persoon van de mens Maria.

Met andere woorden:

Er moet vrede op aarde zijn en alle oorlogen moeten worden gestopt als de dag van het sterven van de zon komt in het jaar 2244. Aangezien deze kruisiging eerder ophoudt dan in het jaar 33 na Christus dient ook Kerst – mijn inziens een verering van de geboorte van de nieuwe zon – vanaf dat moment ook eerder gevierd te worden en wel op 21 december 2244 (rekening houdend met 3 x 24 uur zonder zonneschijn zoals in de Bijbel aangegeven wordt).

De zon groeit geestelijk om weer te kunnen reïncarneren en wij mensen moeten mee reïncarneren en dus ook voor het jaar 2244 het beoogde geestelijke niveau hebben behaald. Zo niet, worden wij teruggeworpen en moeten wij de hele tijd van het Jezus tijdperk ompnieuw doorlopen! Wie groeit mag mee naar het jaar 2244, wie niet meedoet blijft achter/staat stil.

Ivo Phinaud / Een andere kijk op Nostradamus (de Bijbel als Zonnekalender) 263 p.

2014 – ISBN 9789048435791 – Prijs € 17,95. Free Musketeers Zoetermeer www.freemusketeers.nl waar u het boek kunt bestellen.

In 2015 verscheen van dezelfde schrijver ‘De onderbelichte Bijbel’ 98 p. ISBN 9789048437320. Ook weer mooi uitgegeven door Free Musketeers – prijs € 14,95

Nog meer interessante informatie vindt u op de goed verzorgde engelstalige website van Ivo Phinaud www.realnostradamus.com

Een andere kijk op Nostradamus

De onderbelichte Bijbel