TVN Home » Nieuwsbrief » Boekhandel » Theosofie, eeuwige wijsheid voor deze tijd

Theosofie, eeuwige wijsheid voor deze tijd

31 maart 2016

Op 12 maart 2016 heeft de Theosofische Vereniging in Nederland (TVN) op het ITC te Naarden een nieuw boek geïntroduceerd: Theosofie; eeuwige wijsheid voor deze tijd. Dit nieuwe boek is geschreven door een aantal leden van de TVN voor de grote groep mensen met een brede spirituele belangstelling. Het boek behandelt in korte hoofdstukken die aspecten van theosofie, of eeuwige wijsheid, die betrekking hebben op ons eigen spirituele leven en kunnen helpen antwoorden te vinden op de uitdagingen van deze tijd.

Na kennismaking met een aantal fundamentele uitgangspunten van de eeuwige wijsheid, volgen het scheppingsproces, het esoterisch mensbeeld, karma en reïncarnatie, tussen sterven en geboorte, het spirituele pad, meditatie en de Mahatma’s, evenals een paar praktische onderwerpen, zoals ethische vraagstukken en wetenschap.

Het boek kost € 15,00 en is te bestellen via deze link.

Ingmar de Boer

12 maart 2016
Ingmar de Boer voor een belangrijke tekst over het gevaar
van sektarisme en dogmatisme uit de Sleutel tot Theosofie, p. 284:
Al dergelijke pogingen zoals de Theosophical Society, zijn tot nu toe altijd op een mislukking uitgelopen, omdat ze vroeg of laat tot een sekte zijn gedegenereerd, eigen dogma’s hebben opgesteld waaraan niet getornd mocht worden, en zo geleidelijk en bijna onmerkbaar de vitaliteit hebben verloren die alleen de levende waarheid kan geven.