TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Theosofie in Nepal

Theosofie in Nepal

30 oktober 2016

Rafael Langerhorst, lid van de nationale afdeling van Oostenrijk, zowel in zijn eigen land als in Nepal actief, bericht ons dat er een theosofische bibliotheek is opgezet in Nepal, met o.a. het oogmerk om daar een theosofische studiegroep te beginnen.
Als start, juni van dit jaar, werden er 204 boeken ontvangen van de Theosophical Publishing House Adyar. Daarbovenop werden nog meerdere exemplaren van belangrijke boeken aangeschaft, wat het totaal bracht op 255. Inmiddels zijn ook wat boeken in het Nepalees gekocht in Kathmandu, zowel als leerboeken Engels en Nepalees.
De bibliotheek is gevestigd in Trisuli, ca. 70 km ten noorden van Kathmandu, en 40 km ten zuiden van de Tibetaanse grens.
De kosten van dit alles worden gedragen door de Loge van de stad Linz in Oostenrijk, waar Rafael lid van is. Hij was in december 2015 al naar Nepal afgereisd, voornamelijk om te helpen met de bouw van nieuwe huizen en de reparatie van oude huizen, na de verwoestende aardbeving, met materialen uit Oostenrijk. De bibliotheek is gevestigd in een van deze huizen.