TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Buitenland » Adyar door cycloon getroffen

Adyar door cycloon getroffen

25 december 2016

De tropische cycloon Vardah, de eerste storm van orkaankracht in de Golf van Bengalen dit seizoen, heeft op 12 december de kustplaats Chennai en daarmee ook Adyar getroffen. Bomen zijn ontworteld, auto’s omvergeblazen en vele gebouwen zijn ernstig beschadigd. Minstens 10 mensen in de stad Chennai zijn omgekomen, volgens de autoriteiten. De windkracht aan land was 140 km per uur, zodat Vardah tot de categorie 1 orkanen kan worden gerekend op de Saffir-Simpson schaal.

Op het terrein van de Theosophical Society in Adyar zijn vele bomen ontworteld en alle hoofdwegen waren geblokkeerd. Gelukkig bleef verder iedereen ongedeerd. Maar ook het tijdelijke dak van het theater was totaal vernield. Met man en macht is men meteen begonnen alles op te ruimen, voor dat het Internationale Convent begint op 31 december.

Deze nieuwsbrief bevat beknopte informatie over de cycloon, maar ook links naar andere sites waar meer informatie beschikbaar is, alsmede foto’s. Ook links naar het convent programma, de website van het Adyar renovatie fonds, de videoblog van de president en andere zaken.

Newsletter ADYAR