TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » TVN Najaarsdag 15 oktober 2016: Het Levende Woord – David Nieuwejaers

TVN Najaarsdag 15 oktober 2016: Het Levende Woord – David Nieuwejaers

29 september 2016

Op 15 oktober 2016 organiseert de Theosofische Vereniging in Nederland in samenwerking met het Internationaal Theosofisch Centrum de najaarsdag ‘Het Levende Woord – beschouwingen over het Johannes-evangelie’ door David Nieuwejaers (voorheen Roef).

H.P. Blavatsky bespreekt het Johannes-evangelie als een esoterische tekst. Daarbij staat zij in een lange traditie van mystici en theosofen die in dit evangelie de gehele innerlijke weg belichaamd zien.
Deze najaarsdag wil u uitnodigen tot een symbolische verkenning van dit wonderbaarlijke geschrift. De volgende onderwerpen komen aan bod: de Logos of het Woord, Johannes de Doper, de bruiloft in Kana, symboliek van brood en wijn, de tempelreiniging, het mysterie van de kruisiging en opstanding.

David Nieuwejaers begon zijn studies in het esoterische en mystieke denken ongeveer dertig jaar geleden binnen de moderne theosofische beweging. Hij gaf vele lezingen en studieklassen. Professioneel is hij werkzaam als universitair docent strafrecht aan de Universiteit van Maastricht.

Voor informatie over het programma Het Levende Woord 15 oktober 2016