TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » De Dalai Lama was onlangs in Nederland

De Dalai Lama was onlangs in Nederland

23 september 2018

Op 15 september heeft de Dalai Lama de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam Het Leven van Boeddha, de weg naar nu, geopend met een dialoog over over Compassie en TechnologieZie YouTube hier.
De tentoonstelling is te zien tot en met 3 februari 2019.

Op 16 september was er publieksgesprek in AHOY te Rotterdam over “Waarom compassie essentieel is voor onze geplaagde wereld” met de Dalai Lama en Hollywood ster Richard Gere. Met een lezing van Geshe Thupten Jinpa, eerste vertaler van de Dalai Lama. Zie YouTube hier.

Op 17 september was er in AHOY in Rotterdam een leersessie over Geshe Langri Thangpa’s Acht verzen van gedachtentransformatie. Zie YouTube hier. Over dit evenement zal in het Decembernummer van Theosofia verslag worden gedaan.

Van deze dag hebben wij foto’s, van de fotograaf Odi Busman, onderaan deze pagina te zien, en nog meer op zijn website, waarop ook nog vele andere foto’s van interessante evenementen.

N.B. 25.000 mensen bezochten AHOY gedurende deze twee dagen! Dat zegt wel iets over de populariteit van deze 83-jarige Nobelprijs-voor-de-Vrede winnaar. Wereldwijd keken 400.000 mensen naar deze evenementen via Livestream.

In 1956 bezocht de toen jonge Dalai Lama de TS in Adyar. Daarna bezocht hij deze plek nog een paar keer. In 1973 op zijn bezoek aan Nederland logeerde hij in Naarden in Saint Michaels’ House, en sprak hij in de Besant Hall. In 2011 ontving hij uit handen van Tim Boyd het erelidmaatschap van de Theosophical Society in America. Over deze geschiedenis hopen wij in Theosofia van maart 2019 een artikel te publiceren.

Voor twee uitgaven, van de Uitgeverij van de TVN en de Theosophical Publishing House Adyar, vragen wij bij deze uw aandacht. U kunt ze bestellen in onze webshop. Tibetaans Boeddhisme en The Opening of the Wisdom Eye.

Foto’s van Odi Busman 17 september AHOY Rotterdam