TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » 2e Voorjaarsdag 9 mei 2020 op het ITC te Naarden

2e Voorjaarsdag 9 mei 2020 op het ITC te Naarden

27 februari 2020

Wegens het Corona Virus gaat dit evenement niet door

============

Werken met energieën

In het kader van het thema “latente Vermogens in de Mens”

9 mei 2020

In de Besant Hall op het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden, Meentweg 9

entree: € 50 voor leden van de Theosofische Vereniging, € 65 voor niet leden

U kunt zich inschrijven voor deze dag met een mail naar evenementen@theosofie.nl

Bijzondere energieën zijn altijd latent aanwezig en trekken veel aandacht. We zijn als mens in staat hiermee in contact te komen en mee te werken. Soms zijn ze het resultaat van buitengewone ervaringen, soms ingebed in een spirituele traditie. Een actieve toepassing is alleen verantwoord binnen bepaalde randvoorwaarden. Van fundamenteel belang is de intentie van de betrokkene.

10.00 Welkom en koffie

10.30 Opening

10.35 Dr ir Gert Jan van der Steen, Het wijden van mensen, plaatsen en voorwerpen,

Mensen kunnen door hun intentie bijdragen aan de vorming van krachtplekken zoals tempels en (kerk)gebouwen. Een goede start wordt gemaakt met een wijdingsrituaal waarin de functie van de plek wordt verbonden met spirituele energieën. Ook talismannen en iconen kunnen zo worden gezegend. We zullen de interne werking nagaan.

11.40 Koffiepauze

12.10 Drs. Pierre van Eijl. Aura’s en chakra’s leren waarnemen, een weg van bewustwording van metafysische energie.

Wat zou jouw antwoord zijn op de vraag: “Ben je een lichaam of heb je een lichaam?” Het zoeken naar een antwoord kan een belangrijke stap zijn op de weg van spirituele ontwikkeling. Het leren waarnemen van de metafysische energieën van aura’s en chakra’s kan daarbij een manier zijn om de spirituele wereld waar te nemen.

13.15 Lunchpauze. Voor soep wordt gezorgd. Neem zelf je lunchpakket mee.

14.15 Drs. Peter Kampschuur De mens als antenne.

Bewustzijn en energie zijn twee kanten van dezelfde munt. Het stromen of stagneren van onze energie bepaalt wat wij ervaren en het functioneren van onze zintuigen. De ademhaling is het belangrijkste middel om onze energiehuishouding te ordenen. Het qi (of chi)-ademcentrum opent ons tussen de aarde onder onze voeten en de hemel boven ons hoofd, en brengt ons van persoonlijk naar kosmisch bewustzijn. Peter Kampschuur schreef het boek Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie

15.20 Theepauze

15.50 Dr.Saskia Bosman De symfonie van de spirituele ervaring

Tijdens buitengewone ervaringen, zoals telepathie, energetische healing en mystieke ervaringen zijn o.a. De ademhaling, hartslag, hersengolven en het licht van de cellen wetenschappelijk onderzocht. Tijdens positieve ervaringen passen de ritmes van een persoon in elkaar en bij die van anderen en de omgeving. Ook de rol van de pijnappelklier, neuroplasticiteit en van het DNA zal worden belicht.

17.00 Sluiting