TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Conferentie “Consciousness in Crisis” op 15 en 16 september 2012 in Leiden en Naarden

Conferentie “Consciousness in Crisis” op 15 en 16 september 2012 in Leiden en Naarden

15 augustus 2012

Komend weekeinde 15 – 16 september 2012 vindt in Leiden en Naarden een internationale conferentie plaats over spirituele crisis, onder de titel Consciousness in Crisis (Engelstalig en Nederlandstalig).

 Consciousness in Crisis: An International Conference on Spiritual Crisis   on 15 – 16 september 2012 (The Netherlands). For more information in English: Programme Consciousness in crisis Sept 2012

 Uit de aankondiging: Spiritualiteit is een officiële categorie in de definitie van gezondheid van The World Health Organisation, waar men gezondheid ziet als de dynamiek van fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel welbevinden. Dit betekent dat ontregelde gezondheid het gevolg kan zijn van crisiservaringen die verband houden met spiritualiteit.

Men spreekt van ‘spirituele crisis’ als iemand in een proces van psychologische transformatie is beland, waarbij sprake is van “buitengewone ervaringen” zoals veranderde bewustzijnstoestanden, visioenen, paranormale ervaringen, energetische storingen, en ongewone lichamelijke sensaties. Deze ervaringen kunnen gepaard gaan met sterke gevoelens van zowel numineuze verhevenheid als diepe angst. Het is een ervaringswereld waar creativiteit, inspiratie en psychopathologie elkaar naderen en soms overlappen.

De eerste dag van de conferentie, 15 september, zal plaatsvinden in Leiden bij de universiteit; de tweede dag, 16 september,  in het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden.

Alle informatie omtrent deze conferentie in de Folder Conferentie Consciousness_in_Crisis September 2012