TVN Home » Nieuwsbrief » Boekhandel » Boeken van de uitgeverij on-line

Boeken van de uitgeverij on-line

14 mei 2015

De TVN heeft al sinds decennia een uitgeverij, de Uitgeverij van de Theosofische Vereniging in Nederland oftewel UTVN. Deze uitgeverij publiceert elk jaar wel een nieuw boek. Binnenkort, hopelijk in de TVN Nieuwsbrief van juni, kunnen wij een nieuwe uitgave aankondigen.

Van alle boeken die in de loop van de jaren uitgegeven zijn, zijn er een aantal on-line geplaatst op de website van de TVN.

Een overzicht van alle boeken die on-line geplaatst zijn vindt u  door te klikken op  het overzicht van boeken.

Al sinds het begin van haar bestaan heeft de theosofische vereniging  geprobeerd om de betekenis van wat met het woord “theosofie” aangeduid wordt, zo breed mogelijk bekend te maken. “Reeds tijdens het bestaan van de voorloper van de vereniging in Nederland in de jaren 1891-1895 werd literatuur uitgegeven. In die tijd kenden in het Westen slechts een gering aantal mensen de betekenis van begrippen als karma, reïncarnatie, meditatie, enz.

In 1891 werden 16.000 vlugschriften verkocht, pamfletten vertaald uit het Engels, vooral voor propagandadoeleinden. In 1892 werden in twee dagen 400 exemplarenverkocht van De zeven beginselen van de mens, en in twee weken 2.000 exemplaren van Reïncarnatie, beide van Annie Besant.”  (uit: ‘…een kern van broederschap…’ van Ruud Jansen).