TVN Home » Nieuwsbrief » Boekhandel » JOY MILLS 1920-2015

JOY MILLS 1920-2015

28 januari 2016

Op de ochtend van 29 december is Joy Mills vredig in haar huis op het Krotona Institute te Ojai, California overleden. Tot haar laatste dagen was ze alert en betrokken bij de Theosophical Society. We zullen ons haar herinneren als iemand die haar hele leven gewijd had aan de theosofie.

Ze deelde haar steeds toenemende inzichten met iedereen, dmv artikelen, boeken, lezingen, over de hele wereld. Ze bereisde in het kader van haar theosofisch werk wel 50 landen. Joy bekleedde een aantal functies in de TS, zoals president van de TS in de USA, vice-president te Adyar, president in Australië, hoofd bewoners van het Krotona Institute. Ze was ook de oprichter van de Krotona School of Theosophy.

Ze was een vriend en leraar voor velen.

Joy Mills heeft twee keer in Naarden een meerdaags seminar geleid. In 1988 ter gelegenheid van het honderdjarig jublieum van De geheime leer. Haar lezingen zijn gepubliceerd in het boek Leven in wijsheid (ook in het engels Living in Wisdom). In 1991 over De stem van de stilte, gepubliceerd in From inner wisdom to outer transformation.

Verder publiceert onze uitgeverij nog Op de drempel van het Heilige Pad – Psychologisch commentaar op Licht op het Pad (ook in het engels Entering on the Sacred Way – A Psychological Commentary on “Light on the Path”) en Dharma: de wet van ons beste wezen Al deze boeken zijn te bestellen via onze webshop. 

Andere boeken van haar te bestellen via onze webshop:

The Human Journey – Quest for Self-Transformation

The One True Adventure – Theosophy and the Quest for meaning 

Boeken van Joy Mills te bestellen per e-mail bij

Reflections on an ageless wisdom – a commentary on The Mahatma Letters to A.P. Sinnett € 38,95

The myths of our lives – a way to personal transformation € 7,50

Oh hidden life € 1,70

100 years of theosophy – History of the Theosophical Society in America € 12,48

 Joy Mills