TVN Home » Nieuwsbrief » Najaarsdag 17 oktober afgelast

Najaarsdag 17 oktober afgelast

1 augustus 2020

Het evenement van 17 oktober op het ITC te Naarden, Werken met energieën , in het thema “Latente Vermogens van de Mens” kan wéér niet doorgaan. Door de versoepeling van de maatregelen begin juli waren we hoopvol gestemd, en hadden we deze afgelaste voorjaarsdag van 9 mei weer op de agenda gezet. Echter, zoals u weet is de situatie toch weer ernstig aan het verslechteren, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen neemt weer toe. We zullen toch nog lang te maken hebben met de anderhalve meter regel. Helaas, het is niet anders.
Sommigen benaderen ons met een van de vele andere zienswijzen die er zijn en vragen ons waarom we daar niet op af gaan, in plaats van wat onze eigen overheid aanbeveelt.
Maar wij vinden dat we ons altijd aan de overheidsmaatregelen en de adviezen van het RIVM moeten houden. Dat is ook een kwestie van vertrouwen en solidariteit. Er zijn natuurlijk altijd wetenschappers die een andere mening hebben, dat is ook goed en is de wetenschap eigen en haar goed recht, maar sociaal gezien geldt wat anders: houdt je aan de afspraak en de officiële richtlijnen. Niemand is er bij gebaat als het een rommeltje wordt. Anders scheppen we verwarring, en kunnen zelfs aansprakelijk gesteld worden mochten er besmettingen zijn als gevolg van een van onze evenementen. Dat willen we ook niemand aan doen, want we hebben hier niet zomaar te maken met een licht griepje.