TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Kennismaken met de TVN en het ITC

Kennismaken met de TVN en het ITC

10 april 2021

Kennismakingsprogramma voor nieuwe leden en belangstellenden

Weekend 24, 25 en 26 September 2021 op het ITC te Naarden

De huidige tijd heeft veel van onze zekerheden aan het wankelen gebracht. Een lastige tijd, maar ook een geweldige kans om ons te bezinnen op wat echt van belang is en wat niet. Gesprekken over de innerlijke kwaliteit van ons leven zijn hierbij behulpzaam.

De Theosofische Vereniging in Nederland en het Internationaal Theosofisch Centrum organiseren een kennismakingsprogramma voor nieuwe leden en belangstellenden. Kennismaking met een aantal praktische aspecten van theosofie, met elkaar en met onszelf. Het wordt een gevarieerd en ontspannen programma met korte inleidingen (dus geen lange lezingen!), gesprekken, dialogen, meditatie, zelfstudie, wandelingen op ITC. In het weekend krijgt iedereen een eigen kamer met badkamer.

Programma

We bereiden een reeks korte inleidingen voor, maar kijken ook nadrukkelijk naar wat er leeft bij de deelnemers. Onderwerpen kunnen onder andere zijn: Theosofisch mensbeeld en innerlijke transformatie, De Geheime Leer, Meditatie, Ceremonieel werk en genezingswerk, Karma en Reïncarnatie, Vrijheid en gebondenheid, De Meesters van Wijsheid, Geschiedenis en structuur TS en ITC, Waar zijn TS leden mee bezig, dialogen. Verder stellen we ons voor een aantal thema’s uit te diepen door middel van dialogen, zoals wat is waarheid, wat is de zin van ons leven, vrijheid en gebondenheid/ commitment. Wandeling op het terrein van het ITC, al of niet meditatief.

Dagindeling weekend
Vrijdag 20.00 kennismaking
Zaterdag en zondag:

8.00 ontbijt voorbereiden
8.30 ontbijt, opruimen en afwassen
9.30 start ochtendprogramma
10.30 koffiepauze
11.00 vervolg ochtendprogramma
12.00 voorbereiden lunch
12.30 lunch, opruimen en afwassen

13.30 start middagprogramma
15.00 theepauze
15.30 vervolg middagprogramma. Zondag: afronding.
17.30 voorbereiden diner
18.00 diner, opruimen en afwassen
19.30 avondwandeling over ITC

Vervolgdagen
Bij voldoende belangstelling willen we een aantal vervolgdagen organiseren. Omdat dit losse dagen zijn is dit makkelijke (en goedkoper) te organiseren. De dagen zullen in overleg met de deelnemers worden besproken.

Inschrijven
We willen de kosten zo laag mogelijk houden, (€ 70 voor het weekend en € 15 voor de losse dagen) dus doen we zo veel mogelijk dingen zelf, gaan we zelf afwassen, bedden op maken etc. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Loes Moreno: . Inschrijving op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving. Je krijgt dan ook aanvullende informatie over de praktische aspecten van het weekend. Als het maximaal aantal wordt overschreden kom je op een wachtlijst te staan.

Praktische informatie voor het weekend:
Het programma start op vrijdag avond om 20.00, aankomst 19.00 uur, en sluit zondagmiddag rond 16.00. Je bent vrijdag zo je wilt al vanaf 14.00 uur welkom op ITC. In de avond is er soep. Neem eventueel brood mee.
De bijeenkomsten vinden plaats op het Internationaal Theosofische Centrum (ITC) te Naarden, ingang Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Aanmelden in de Besant Hall om 19.00. Volg de bordjes. Daar krijg je ook de sleutel van je kamer. In je kamer zijn beddengoed en handdoeken aanwezig, dus niet meenemen. Wel moet je je eigen bed opmaken.
Laat svp weten of je dieet wensen hebt.

Mission Statement van het ITC
De mensheid te helpen als spiritueel studie en retraite centrum door mensen uit te nodigen om aan het proces van innerlijke transformatie te werken.

Wat is het unieke van het ITC?

Het ITC heeft een unieke atmosfeer. Daar alle activiteiten in verband staan met de hogere aspecten van het leven, de bron van wijsheid en liefde, is het daardoor verbonden met de bijzondere spirituele energieën. Bezoekers die open en gevoelig zijn voor de aanwezige stilte, kunnen daardoor zeer geholpen en geïnspireerd worden. In dat kader wordt op het ITC alleen vegetarisch gegeten, wordt er niet gerookt, geen alcohol gedronken en geen drugs gebruikt.