TVN Home » Nieuwsbrief » Parliament of the World’s Religions 16-18 october 2021

Parliament of the World’s Religions 16-18 october 2021

13 juli 2021


In 1893 werd in Chicago de World’s parliament of religions gehouden. Dat trok enorm veel bezoekers. Nog nooit had men zo’n bonte verzameling van mensen gezien, waaronder illustere figuren als Swami Vivekananda. Bedenk dat de wereld nog lang niet zo open lang als nu, sinds de televisie, de vliegmachine en internet. Het was voor bezoekers toen een hele parade van vreemd uitgedoste mensen, met namen en ideeën waar men in het westen nog nooit van gehoord had.
Annie Besant sprak namens de Theosophical Society, en de belangstelling was enorm zodat zij twee keer naar een grotere zaal moest verhuizen. De twee voordrachten die zij hield zijn nog als boekje verkrijgbaar in onze webshop.
In 1993 werd deze gebeurtenis herdacht en besloot men dit evenement nieuw leven in te blazen. Om de 5 á 6 jaar is er nu zo’n samenkomst, en dat is natuurlijk zeer noodzakelijk en verheugend. Van 16 – 18 okotber, wegens de pandemie nog niet op een bepaalde plek maar virtueel. Voor meer informatie parliamentofreligions.org/
Ook de Dalai Lama is nauw betrokken hierbij en zal in oktober ook weer spreken.