TVN Home » Nieuwsbrief » 2e voorjaarsdag op het ITC in Naarden “Het leven na de dood” – zaterdag 2 april 2022

2e voorjaarsdag op het ITC in Naarden “Het leven na de dood” – zaterdag 2 april 2022

14 februari 2022

Graag nodigen wij u uit voor de tweede voorjaarsdag dit jaar, op 2 april, ihkv ons thema “Latente vermogens in de mens”, Het Leven na de Dood, gepresenteerd door de TVN en het ITC, in de Besant Hall, Meentweg 9, 1411 GR Naarden.

De Covid maatregelen van anderhalve meter afstand en mondkapje zijn niet meer verplicht. Maar er wordt in een deel van de zaal wat betreft de plaatsing van de stoelen rekening gehouden met hen die de anderhalve meter nog willen aanhouden.
Uiteraard wordt er van iedereen verwacht dat men de wensen van anderen op dit punt respecteert. Ook wie nog een mondkapje wil dragen mag dat natuurlijk.

Hieronder een korte weergave van het programma, voor meer uitgebreide informatie zie Programma 2 april 2022
Om je in te schrijven klik hier

Welkom en koffie: 10.00 uur
Opening 10.30 uur

10.35 uur “Tussen dood en geboorte, een theosofische visie”, door Wim Leys
Wim Leys is voorzitter van de Theosofische Vereniging in Nederland. Hij geeft lezingen en cursussen over Theosofie, en begeleidt studiegroepen. In de theosofie vindt men uitgebreide beschrijvingen van wat de dood is en de weg die de gestorven mens daarna aflegt, adhv de kennis over de mens als samengesteld wezen.

Koffiepauze

12.00 uur “Tibetaanse overleveringen over Tussenstaten of Hiaten (bar do): Angstaanjagende afgrond en Kans (bar doí phrang)” door Dr. Henk W.A. Blezer
Henk Blezer is sinds 1992 werkzaam aan de Universiteit Leiden in de studie van boeddhisme, Tibet en Azië, en sinds 2013 verbonden met de Vrije Universiteit Amsterdam.Impressies van Tibetaanse verbeelding rond ‘mentale lichamen’  en kosmologieën. kleurrijke vertellingen over transmigratie en verlossing, het zelf en niet-zelf, illusoire voorstellingen, leegte, werkelijkheid, non-duaal gewaarzijn, onwetendheid en waarheid, dwalen en herkennen.

12.55 uur Lunchpauze. Voor soep wordt gezorgd, neem zelf een lunchpakket mee.

14.00 “Ervaringen van contact met overleden dierbaren”, door Prof.em.dr. Hans Gerding
Hans Gerding was verbonden aan de Universiteit van Leiden, en was directeur van het Parapsychologisch Instituut te Utrecht. Doet filosofisch en wetenschappelijk onderzoek naar grenservaringen.
In alle tijden en culturen wordt gewag gemaakt van het verschijnen van overleden dierbaren in het leven van nabestaanden. Ook al is de dood een groot mysterie, toch kunnen ervaringen van contact met overledenen een tip van de sluier oplichten en troost brengen.

Theepauze

15.25 uur “Het wonder van de geboorte, naar Geoffrey Hodson” door Christiaan Vandekerkhove
Christiaan Vandekerkhove is docent Theosofie, Parapsychologie, Vrijmetselarij en Hylisch Pluralisme aan de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen te Antwerpen.
Traditioneel beschouwen we zwangerschap en geboorte vanuit de fysieke kant van het verhaal. Maar de theosofie vult dit aan met de onzichtbare zijde van de feiten. De inzichten die in deze voordracht besproken worden zijn gebaseerd op de helderziende waarnemingen van Geoffrey Hodson.

16.20 Sluiting