TVN Home » Nieuwsbrief » artikelen » Annie Besant over uithoudingsvermogen, lijdzaamheid en verdragen

Annie Besant over uithoudingsvermogen, lijdzaamheid en verdragen

12 maart 2022

Je wordt gedreven door de Wil wanneer je hele innerlijke natuur, opgetrokken tot op een enkel punt, zelfbepaald, zichzelf die weg op stuurt die je hebt gekozen, of het nu leidt tot vreugde of verdriet, of het nu leidt tot winst of verlies in de wereld.

Dan moet je uithoudingsvermogen ontwikkelen, lijdzaamheid, vanwege de beproevingen die op je neer zullen regenen om je karma zichzelf uit te laten werken in een korte tijd, zodat je klaar zult zijn om te dienen.

Accepteer moeilijkheden als een eer, niet als een straf; als een teken dat de grote Heren van Karma je roep om snellere vooruitgang hebben vernomen, en je het slechte karma van het verleden geven zodat je het kunt uitputten – zo beantwoorden zij je roep.

Dan mag je in vreugde verdragen, en niet met een gezicht van verdriet en ontevredenheid; zoals gezegd wordt van de martelaar van vroeger dat hij glimlachte op de brandstapel, deze beschouwend als een strijdwagen van vlammen die hem naar zijn Heer bracht.

Als smart waarvan je ineenkrimpt tot je komt, onthoud dan dat de hand van Liefde toestaat dat het zo op je valt, en dat in het moedig verdragen van deze smart, je snel je eigen bevrijding bewerkstelligt.

Deze citaten zijn genomen uit “Meditations on the path and it’s qualifications”

Annie Besant 1847-1933