TVN Home » Nieuwsbrief » Video van “Wat gebeurt er bij ceremoniën, rituelen en inwijdingen?” van Gert Jan van der Steen

Video van “Wat gebeurt er bij ceremoniën, rituelen en inwijdingen?” van Gert Jan van der Steen

1 januari 2022

In het kader van ons thema “Latente vermogens in de mens” vond er een voorjaarsdag plaats op het ITC, in de Besant Hall, op 15 februari 2021.
“Wat gebeurt er bij ceremoniën, rituelen en inwijdingen? De kracht van het gebed” van Gert Jan van der Steen.

Gert Jan van der Steen is bisschop van de Vrij-Katholieke Kerk, en ook lid van de Theosofische Vereniging. Hij is nu vooral bezig met de integratie van oude en nieuwe vormen van spiritualiteit.
Rituelen worden gezien als verbindend en troostend. Esoterisch gezien worden lagen van werkelijkheid verbonden waardoor helende energie kan dooorstromen. Engelen nemen vaak deel aan rituelen, al naar gelang de intentie. Bij een rituaal als de Heilige Mis komen afbeeldingen van kosmische gebeurtenissen tot leven, met als gevolg heling en geestelijke omvorming. We zullen de werkingen plaatsen binnen een kosmologisch model.
Het was een heel helder, leerzaam en boeiend betoog. Voor wie dit gemist heeft maar ook voor wie het wel heeft bijgewoond en het nog een keer wil zien/horen: hier is de video op YouTube, gemaakt door Guido Lamot.

De voordrachten van de najaarsdag van 31 oktober 2021 zullen in de volgende nieuwsbrieven worden gepubliceerd, maar u kunt ze nu al zien op ons youtube kanaal.