TVN Home » Nieuwsbrief » Cadeauboekjes

Cadeauboekjes

5 mei 2024

Onze webshop heeft ook een aantal leuke “cadeauboekjes” – laaggeprijsde boekjes die heel geschikt zijn om als cadeautje te geven bij gelegenheden als slagen voor een examen, verjaardag, Sinterklaas, nieuwjaar etc. Zowel Nederlands- als Engelstalige titels. Zoek op trefwoord of klik hier: “Cadeauboekjes” en je vind er meer dan dertig. Hieronder drie voorbeelden.

Erich en Leo Kaniok
Het geluk van Tao – verhalen en parabels uit China
Asoka, Rotterdam. 3e dr. 2010 – 140 p.
Gebonden, ISBN: 9789056701925 – Prijs € 9,95
In de wereld van de kennis voegt men elke dag iets toe. In de wereld van de TAO laat men iedere dag iets los’. Deze uitspraak van Lao Tse is nu misschien wel actueler dan ooit. In onze huidige samenleving zijn we bezeten van vooruitgang.
De verhalen in dit boekje helpen bij de herkenning dat er geluk ligt in elke handeling die je uitvoert, en niet alleen in het resultaat van die handeling. Dit is de kracht van TAO, de schoonheid van een weg, die tevens het doel is.
—————————— 
Geshe Sonam Gyaltsen (Commentaar)
De Hart Soetra
Maitreya Uitgeverij, Loenen. 3e gew. dr. 2020 – 144 p.
Paperback, ISBN 9071886174 – Prijs € 9,95

De Hart Soetra is een van de bekendste Mahayana soetra’s. Ze wordt dagelijks gereciteerd van Japan tot India. In het Tibetaans boeddhisme wordt het reciteren van deze korte Perfectie van Wijsheid Soetra gezien als een effectief middel voor het pacificeren van obstakels. Hoewel het reciteren van de Hart Soetra ook werkt wanneer men de woorden niet of niet goed begrijpt, is de wijsheid die erin wordt aangedragen de sleutel tot de weg naar bevrijding en Boeddhaschap.
—————————
Geoffrey Farthing (1909-2004)
Theosofie: een weldadige bron van inspiratie
Uitg. der Theosofische Vereniging in Nederland,Amsterdam. 2008 – 53 p.
Geniet, ISBN 9789061750871 – Prijs € 4,50

Theosofie is in haar totaliteit een allesomvattende kennis van de aard en van de wijzen waarop de Natuur werkzaam is, waarbij de mens een fundamentele rol speelt. Het mensenrijk vertegenwoordigt een kritische fase in het immense evolutionaire programma, wanneer de ‘mens’, de denker, geboren wordt. Kennis van de Theosofie wordt verkregen door generaties van getrainde zoekers en onderzoekers, ingewijden in de esoterische mysteriën. Zij maakt er aanspraak op een uitdrukking te zijn van waarheid, van de feiten van het bestaan. Daarom berust zij niet op gissingen of geloof.