TVN Home » Nieuwsbrief » artikelen » Nu we toch noodgedwongen thuiszitten . . .

Nu we toch noodgedwongen thuiszitten . . .

1 april 2020

Op de vraag in een onderzoekje van het eenvandaag opiniepanel “wat doet u nu u noodgedwongen thuiszit?” belandde op verassende wijze Lezen op nummer één . . . dus niet gamen.  Wow !
Klagen wij niet vaak dat wij weinig of geen tijd hebben voor onze theosofische boeken en tijdschriften, dit is je kans. Pak weer eens een boek uit je kast of blader eens in die stapel Theosofia’s. Dit kan trouwens ook online. Op onze website vind je vier tabs die in dit opzicht interessant zijn: boekhandel, bibliotheek, tijdschrift en online literatuur. In die laatstgenoemde: artikelen, boeken en brochures. Onder tijdschrift alle theosofia’s vanaf het jaar 2000. De bibliotheek catalogus bevat natuurlijk een schat aan informatie, en de boekhandel geeft toegang tot onze webshop. Lees de handleiding hiervan zorgvuldig en je kunt je hart ophalen aan wat onze unieke boekhandel allemaal te bieden heeft. Bestellen kan ook in deze corona tijd gewoon online, alleen duurt het iets langer voor je de bestelling ontvangt, maar meestal binnen een of twee weken.

Zo zijn we al meteen van het papier in het digitale beland. Want online gezien hoef je je helemáál niet te vervelen. Onze seminars, voorjaars- en najaarsdagen kan je allemaal terugzien op you tube. Klik hier voor de TVN klik hier voor het ITC in Naarden

Ook de radio is weer terug van weggeweest nu we niet meer persé op een bepaalde tijd moeten luisteren, maar zelf het tijdstip kunnen bepalen omdat radioprogramma’s online continu beschikbaar zijn. Op het radiostation Hello Radio Spirituality is vanaf elke zaterdagmiddag een uitzending te beluisteren met een van de vier volgende leden van onze vereniging:  José van der Loop, Eric Verbugt, Marleen Schefferlie en Wim Leys. Met deze link kun je ze allemaal beluisteren. Overigens, als er leden zijn die ons radioteam als spreker willen versterken zijn ze van harte welkom. Even een mailtje naar info@theosofie.nl

Tot zover wat onze vereniging allemaal te bieden heeft, maar op het wereldwijde web is natuurlijk veel meer beschikbaar. Zoek je een boek wat niet meer verkrijgbaar is? Google op titel en auteur (bijvoorbeeld Dharma Annie Besant en zet er pdf achter en je krijgt meteen aan aantal mogelijkheden. Kijk welke je gratis kunt downloaden en maak zo een hele collectie digitale boeken op je eigen PC of Laptop. Vooral dat laatste is ook heel prettig voor op reis – hoef je niet meer zo’n zware koffer met boeken mee te slepen.
Overigens alles van Annie Besant en C.W. Leadbeater vind je op de website van Anand Gholap.

Leerzame video’s zien? Ga naar Youtube en type bijvoorbeeld  Living theosophy. Je vind daar hele goeie voordrachten en cursussen. Ook gewoon  Theosophy intypen, of Blavatsky geeft veel, maar ook op spreker zoeken, bijvoorbeeld John Algeo, Pablo Sender, Kurt Leland, Martin Leiderman, Michael Gomes, etc.

Van diverse theosofische ijdschriften kun je ook vele back issues online raadplegen en lezen.
The theosophist (zoekt nog een beetje onhandig, maar er wordt aan gewerkt)
Quest Magazine werkelijk een uitstekend tijdschrift, en langs deze weg helemaal gratis.

Nog enkele belangrijke websites:
Theosophy World Resource Centre
Theosophy Forward
The Theosophical Society Adyar
The Theosophical Society in America
De Facebook pagina van de TVN

Kortom, genoeg om het gebrek aan live  bijeenkomsten enigszins te compenseren, en in ieder geval verveling de komende weken te verdrijven !
En je kennis van Theosofie uit te breiden. Overigens: nog een tip: je engels bijspijkeren, of een cursus engels gaan volgen !

En vergeet natuurlijk ook niet met je mobieltje, e-mail, een ouderwets kaartje en skype onderling contact te houden, vooral met zieken en ouderen.