TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Verslag van de Open dag van het ITC op zaterdag 5 september 2015

Verslag van de Open dag van het ITC op zaterdag 5 september 2015

25 september 2015

In het parkachtig domein van het Internationaal Theosofisch Centrum te Naarden kon men in alle gebouwen, verspreid over het hele terrein, presentaties en workshops meemaken van twaalf spirituele organisaties.
Wat een sombere en regenachtige dag leek te worden klaarde gelukkig in het midden van de ochtend op, wat meteen te merken was aan een toeloop van de eerste honderd bezoekers, waardoor een enthousiaste stemming de trend van de dag werd.
Om 10:30 uur sprak de coördinator Arend de verzamelde menigte toe in de Besant Hall, om ze te informeren over al de gebeurtenissen van die dag. De mensen werden verzocht om eerst de informatiemarkt te bezoeken in de grote tent, waar twaalf standhouders hun folders uitdeelden en hun dagactiviteiten aankondigden. Het was een plezier om te zien dat vele bezoekers belangstelling toonden en gretig deelnamen aan verschillende bijeenkomsten. Sprekers hadden een zware klus om zes maal hun presentatie te verzorgen aan telkens een goed gevulde groep belangstellenden. Er was een ruime variëteit aan onderwerpen zoals: Wat is Theosofie? Wat is het Internationaal Theosofisch Centrum? Wat is meditatie? Wat is de Vrije Katholieke Kerk? Wat is Tafelronde? Wat is de Vrijmetselarij? Wat is de Nieuwe Mens? In diverse workshops kon men deelnemen aan: een dialoog met het gedachtengoed van Krishnamurti, een energy healing met genezingsmethoden van Alice Bailey, een Boeddhistische vipassana-meditatie, een integrale yogales, een devote Soefi-dienst met evocaties uit bronteksten.
Het was ook geen straf om honderden meter op het terrein te mogen lopen naar je volgende bestemming, sommigen liepen in stilte om de helende sfeer van bomen te ontvangen, anderen raakten in een diepzinnig gesprek en wisselden hun ervaringen en levensvragen uit.
De keuken was goed georganiseerd om driehonderd gezonde broodjes klaar te maken voor de lunch en in de kantine was het af en aan koffie en thee zetten door toegewijde vrijwilligers.
Na afloop werd er geëvalueerd over de dag en was de eindconclusie door iedereen: “dit is vatbaar voor herhaling”. Het voelt fijn om met verschillende disciplines synergetisch verbonden te zijn ten dienste van de mensen.

Guido Lamot

Infostand van de TVN Infostand van de TVN Infostand van Tafelronde Infostand van Tafelronde Voordracht in de bibliotheek Voordracht in de bibliotheek