TVN Home » Nieuwsbrief » Activiteiten » Binnenland » José van der Loop, lezing via ZOOM ‘Zelfrealisatie door transformatie’ 4 dec 2023

José van der Loop, lezing via ZOOM ‘Zelfrealisatie door transformatie’ 4 dec 2023

26 november 2023

De lezing wordt op 4 dec 2023 van 19.30 tot 21.30 u gegeven door José van der Loop in samenwerking met de Theosofische Vereniging Nederland. Meer informatie: www.yogafilosofie.nl en www.theosofie.nl

Lezing: ‘Zelfrealisatie door transformatie’

Deze lezing over ‘Zelfrealisatie door transformatie’ geeft je een overzicht van methodieken volgens de klassieke non-dualistische Advaita Vedanta. Praktische handvatten die door geweldige leraren aan ons zijn aangereikt. Van Ramana Maharshi tot Prajnaparamita, Krishnamurti en vele anderen. Want kennis hebben van Bewustzijn, de ideeën van Advaita Vedanta en non-dualiteit zijn belangrijk, maar hoe breng je het in de praktijk? Midden in de dynamiek van ons dagelijks leven in de huidige tijd en alle uitdagingen die wij daarin ondervinden? Want het leven zelf biedt ons zoveel kansen om Advaita en non-dualiteit in de praktijk te brengen.

In deze lezing krijg je een overzicht van methodieken die ons in staat stellen om onszelf innerlijk vrij te maken en op een diep niveau contact te maken met ons innerlijke Zelf, boven de dualiteit uit te stijgen en het Oneindig Bewustzijn in onszelf te ervaren.
Deze lezing werpt licht op verschillende transformatieve methodes waaronder:
– radicaal zelfonderzoek: ‘Wie ben ik?’
– non-duale Liefde in jezelf ontsluieren
– de transformatieve werking van gewaarzijn
– ontwikkelen van oordeelloosheid en begrip
– de rol van toewijding en volharding op het pad
– de kunst van leven in Waarheid
– moderne psychologie en therapieën die ons kunnen helpen

Je ontvangt achteraf een samenvatting van de lezing en links naar geschriften, methodes, filmpjes die tijdens de lezing besproken worden. Je hoeft geen voorkennis te hebben. Meer informatie vind je op www.yogafilosofie.nl onder agenda.

De lezing wordt gegeven door: José van der Loop
Datum: 4 december 2023
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
Kosten – 15 euro – na betaling via Tikkie ontvang je een Zoom link, maar je kunt ook per bank betalen.
Locatie: online via Zoom
Aanmelden via: